Restaurantul Casa de ceai este un proiect special LP Hospitality, pentru care Liviu Popescu și-a dedicat mare parte din timpul său, dorindu-și să recreeze acest spațiu, situat în curtea Castelului Bran, și păstrând cât mai mult din povestea lui. Odată locul preferat al Reginei Maria de savurare a ceaiului, acum un restaurant chic, rafinat prin definiție. Un loc încărcat de istorie și de iz interbelic, care s-a deschis publicului pe 18 martie 2017.
Însă, până ca acest local să fie inaugurat, au existat luni bune de efort susținut și de timp dedicat exclusiv proiectului de la Bran. Echipa LP Hospitality a început să lucreze la acest proiect din august 2016 și munca s-a încheiat la un an distanță, în 2017.
În primă fază, alături de o echipă de arhitecți, s-a evaluat locul, care, din păcate, era într-un stadiu avansat de degradare. Din acest motiv, s-a recurs la restaurarea lui. Primul obiectiv, și cel mai important, a fost să se păstreze cât mai mult din povestea Casei de ceai. Astfel, procesul a constat în mai multe faze: vorbim de consolidarea construcției, de înlocuirea unor materiale cu unele asemănătoare sau identice cu cele utilizate până atunci sau de restaurarea unor elemente de decor existente în interiorul sau în exteriorul construcției. Pe tot parcursul acestei etape, echipa de arhitecți a colaborat cu specialiștii din zona de design.
Obiectivul principal a dat direcția proiectului și astfel s-a știut cu exactitate, de la bun început, că trebuie ca istoria locului, spiritul său regal să fie prezent în orice element care va reîntregi Casa de ceai.
Printre ideile pe care ne-am fixat strategia se numără și modul în care am vizualizat acest concept: restaurantul s-a dorit a fi unul rafinat, care să inspire noblețe, un loc minunat de
relaxare și de savurare a unor preparate delicioase, servite de o echipă profesionistă și atentă la nevoile clientului. Știind că acesta ne e țelul, automat lucrurile s-au legat firesc și am făcut următorii pași spre crearea proiectului nostru.
Am continuat cu conceptul de design, cu stabilirea elementelor de decor. Alături de specialiști, am decis să realizăm o fuziune între trecut și prezent, printr-un mobilier îmbietor, constituit din canapelele moderne, confortabile, podele din lemn, dar și scaune străvechi. Am apelat la candelabre chic, la un bar pictat manual, la ceainice ca în vechile saloane nobile sau la covoare țesute manual. Soba păstrată în Camera Șemineului, Băncuța Reginei sau vasele de flori de pe terasă sunt doar câteva elemente care dau originalitate locului, pentru că ne duc în timp, în anii ‘20.
E important de menționat că unele acțiuni din implementarea proiectului sunt realizate în paralel, pentru eficientizarea procesului și pentru buna lui funcționare. Vorbim aici, de exemplu, de gândirea meniului și a rețetelor, de recrutarea de personal și de managementul satisfacției clientului. Sau de strategiile de marketing și de branding și dezvoltarea lui.
Nu putem să nu amintim de nevoile clienților Restaurantului Casa de ceai, care au fost de la bun început în atenția noastră, din momentul stabilirii strategiei. Echipa LP Hospitality știe cât de important e să te adaptezi la cerințele pieței și să-i oferi consumatorului un loc fascinant, pentru care să fii sigur că va opta, dintr-o multitudine de alte oferte. Povestea unui local, prezentarea lui, promovarea și conceptul inovativ sunt esențiale. La acestea se adaugă și poziționarea geografică, Restaurantul Casa de ceai fiind situat într-un punct de maximă vizibilitate: în curtea Castelului Bran, în Parcul Regal. Știind acest aspect, cunoaștem și tipul de public căruia ne adresăm. E de la sine înțeles că este unul numeros, care include foarte multe tipologii de persoane. În plus, vorbim de consumatori cu vârste și de naționalități diferite, care provin din medii sociale diverse, o provocare cu atât mai mare pentru noi de a fi pe placul fiecărui client în parte.
Pentru a reuși acest lucru, am lucrat și am creat conceptul Casa de ceai până la cele mai mici detalii. Am știut că și meniul propus de noi trebuie să fie unul pe cât de generos, pe atât de interesant și de rafinat totodată, un meniu care să fie și pe placul oricărui turist, dar să îi încânte și pe cei cu experiență în gastronomie. Stabilite aceste idei, am început să creăm pe baza lor și să venim spre clienții noștri cu varietate de gusturi, de arome, cu preparate românești, bio, cu o selecție de băuturi speciale și cu deserturi fabuloase. Am luat în calcul și ideea de a permite grupurilor să organizeze la noi evenimente, să țină conferințe sau întâlniri de teambuilding, pentru că și spațiul ne oferă această posibilitate. Am gândit deci, în termeni de rentabilitate, de profitabilitate și de dezvoltare a brandului. Toate aceste aspecte au fost trecute și prin filtrul de marketing, pentru a ne poziționa cât mai bine, pentru a atrage clienții și pentru a crea din Casa de ceai un nume important în industria HoReCa.
Un prim pas în acest sens a fost deja făcut, pentru că, la nici un an de la deschidere, Restaurantul Casa de ceai a fost nominalizat la Horeca Awards 2017, secțiunea ”Cel mai bun restaurant nou deschis”. Echipa LP Hospitality a acordat acestui proiect atenție sporită, așa cum se întâmplă cu toate cele în care e implicată, iar concentrarea pentru orice mic detaliu și experiența vastă în antreprenoriat ne-au ajutat să îl putem asocia cu profesionalismul desăvârșit. Un proiect dezvoltat cu excelență și eficiență și încheiat cu succes de către echipa LP Hospitality.