Curs Bucătar
Dată începere curs: 15 aprilie
Tipul cursului: curs de calificare
Documente necesare:
- Aviz medical de la medicul de familie
Pregătire generală minimă pentru înscrierea la programul de perfecționare:
- Invățământ general obligatoriu
Durata cursului:
- Pregătire teoretică: 240 ore
- Pregătire practică: 480 ore
Activitatea practică se va desfăşura la agenţii economici cu care LPH Institute a încheiat convenţii de practică.
Obiectivele cursului:
- Comunicarea la locul de munca
- Desfăşurarea muncii în echipă
- Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
- Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
- Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
- Prevenirea poluării mediului
- Întocmirea documentelor specifice
- Pregătirea antreurilor calde şi reci
- Pregătirea fripturilor
- Pregătirea gustărilor calde şi reci
- Pregătirea mâncărurilor din carne
- Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
- Pregătirea preparatelor lichide
- Prepararea dulciurilor (deserturilor)
- Prepararea fondurilor glace
- Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
- Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
- Realizarea aluaturilor de bază
- Realizarea salatelor
- Realizarea sosurilor
Examenul de absolvire:
Examenul se va susține printr-o probă scrisă (test) și probă practică.
Tipul de certificat obţinut:
Diplomă de calificare Bucatar autorizată
Tarif curs:
3000 lei / persoană.
Confirmarea participării la curs se face după achitarea taxei de participare și semnarea documentelor de înscriere în limita locurilor disponibile.